MAHE SUIR – 100g UUS TOODE!

8.50

Suir Mahe  – Suir ehk „mesilaste leib“ on mesilaste poolt korjatud, kärjekannu paigutatud ja fermentiseeritud õietolm. Suira nimetatakse SUPERTOIDUKS, kuna sisaldab väga erinevaid ja kiiresti omastatavaid naturaalseid vitamiine ning mikro-ja elemente. Suir annab kiiret „ekstraenergiat“ ning tugevdab immuunsüsteemi. Võib sisaldada väikeseid vahaosakesi!

Toote nimetus: Suir Mahe  Päritolu: Otepää Looduspark  või Alutaguse  Hooaeg: Kevad-suvi

Omadused:

  • Taimed: Paju, paiseleht, vaher, võilill, ristik, naat, nõges, vaarikas, mustikas, angervaks, põdrakanep ja teised lahked taimed
  • Värvus: varieerub helekollasest kuni mustani, sõltuvalt taimedelt korjatud õietolmu värvusest.
  • Maitse: Varieerub sõltuvalt taimedelt korjatud õietolmust. Üldjuhul rohkem või vähem hapuka maitsega, esineb ka teisi nüansse
  • Aroom: Meeldivalt magus-hapukas looduslähedane aroom
  • Struktuur: kärjekannu kujulised erineva suurusega graanulid
  • Kasutamine: Päevane tarbimine sõltuvalt inimese eluviisist 3-8 grammi põhiliselt hommikupoolikul 15min enne sööki sisse võtta ja läbi närida. Säilitada jahedas ja kuivas.

Eesti ökomärk    ELi mahelogo

Lisa korvi

Kirjeldus

Mis on suir? Miks on suir kasulik?

Mesilased korjavad loodusest endale toiduks nektarit ja õietolmu. Need on toorained, millest edasitöötlemise käigus valmistatakse kogu elutsükliks vajalik kauasäiliv rikkalik toit. Nektarist valmib mesi, mis on kogu mesilaspere energia allikas. Õietolmust valmib SUIR ehk „mesilaste leib“ mis on nende põhiline valguallikas ja ka kõikide muude eluks vajalike ainete pank. Õietolm mesilastele on nagu teravili inimestele – see ei sobi hästi kohe söömiseks, kuid sellest saab valmistada väärtuslikku SUIRA, mida ka seetõttu kutsutaksegi „mesilaste leivaks“.

 

Kuna õietolmutera sisemust kaitseb tselluloosikihi ja erilise vahaga ümbritsetud kest, siis pole see „toorelt“ mesilaste ega ka inimeste jaoks piisavalt seeditav. Ladustades õietolmu kärgedesse lisavad  mesilased sinna oma näärmetest probiootilisi baktereid ja teisi vajalikke aineid, et käivitada  lakto-fermenteerimisprotsess. Mõned nädalad meekihi all laagerdudes selle protsessi käigus kestad pehmenevad, samuti paraneb ka oluliselt valkude kvaliteet ja nende omastatavus. Tulemuseks on kauasäiliv „supertoit“, mis meega segades toidab aastaringselt ära kogu mesilaspere alates mesilasbeebidest kuni kõige staažikamate mesilasteni.

SUIR on tuntud ka kui Ambrosia -Kreeka mütoloogias surematuks tegev jumalate toit, kuna sisaldab endas väga rikkalikku toitainete paketti:

– täielikult tasakaalustatud VALKE umbes 20%, milles sisalduvad kõik vajalikud aminohapped

– SÜSIVESIKUD: 25-35%

– Üle 25 erineva mikro- ja makroelemendid: Ca, Mg, P, Fe, Na, K, Al, Mn, S, Zn, Cu, Se, Cr, I, Co

– VITAMIINID: C, B1, B2, B3, B5, B6, D, E, K

– RASVHAPPED ( oomega-3 ja oomega-6)

– Erinevaid fermendid, antioksüdandid ja teised bioaktiivsed ained

Sõltuvalt inimese eluviisist, võiks päevane tarbimine olla ca 3-8 grammi.

Tag your photos with this on Instagram.